Preskoči na sadržaj

Projekt osobnipodaci.org vodimo kao neprofitna organizacija, a realiziraju ga volonteri. Zbog toga nam treba pomoć ljudi poput tebe. Hvala ti da želiš doprinjeti projektu osobnipodaci.org!

Postoje mnogi zadaci različitih tema koje treba obaviti. Među njima je mnogo zadataka koji su prikladni za osobe koje još nemaju puno iskustva sa zaštitom podataka. Na ovoj smo stranici sastavili popis najvažnijih. Radujemo se svim doprinosima!

Možeš se prijaviti i na Matrix space. Tamo možeš razgovarati sa zajednicom, postavljati pitanja i predlagati ideje.

Održavanje baze podataka poduzeća

Održavanje baze podataka poduzeća

Baz podataka poduzeća je važan element za osobnipodaci.org. Sadrži podatke za kontaktiranje raznih poduzeća i drugih organizacija u vezi sa zahtjevima koji se odnose na privatnost.

Takva se baza podataka naravno mora održavati, stoga bi nam tvoja pomoć doista dobrodošla! Ako pronađeš poduzeće koja nedostaje u našoj bazi podataka, pritisni donji gumb i pošalji nam njegove podatke.
Pronašao/la si netočne ili nepotpune podatke nekog poduzeća? Na vrhu svake stranice s pojedinostima o poduzeću nalazi se gumb „predloži promjenu” koji omogućuje mijenjanje trenutačnih podataka.

Ako se želiš još više pozabaviti tom temom, doprinijeti možeš i izravno u GitHub repozitoriju koji koristimo za upravljanje bazom podataka.

Predloži novo poduzeće 
Internationalizacija

Internationalizacija

Naš je cilj, da osobnipodaci.org bude dostupan što većem broju ljudi. Da bismo to postigli, moramo prevesti projekt i prilagoditi sadržaj različitim zemljama.

Znaš jezik koji još ne podržavamo i želiš nam pomoći pri prevođenju? Sjajno! Za prevođenje koristimo platformu Weblate, gdje možeš prevesti pojedinačne izraze ili cijele komponente.
Kako bismo službeno podržali novi jezik, osim samih prijevoda, potreban nam je i održavatelj za taj jezik, koji će nam pomoći da smislimo ime i koji će provjeravati prijevode. Ako nam pri tome želiš pomoći, pošalji nam e-mail.

Jednako važan zadatak je dodavanje poduzeća iz što više zemalja u bazu podataka. Pročitaj odlomak o tome kako slati nove unose.
Novu zemlju automatski počinjemo službeno podržavati nakon što u našoj bazi podataka imamo dovoljan broj poduzeća iz te zemlje (prag za podržavanje zemlje je trenutačno postavljen na deset). Također bismo željeli sastaviti popis predloženih poduzeća kojima bi svaka osoba u toj zemlji trebala poslati zahtjev.

Pomogni prevoditi 
Pisanje sadržaja

Pisanje sadržaja

Osim generatora zahtjeva i baze podataka poduzeća, želimo ponuditi i opsežne objave o svim temama koje se odnose na privatnost i zaštitu podataka. Između ostalog, objave uključuju objašnjenja o pravima pojedinca na osnovi GDPR-a i kako ih koristiti, komentare na aktualne vijesti o zaštiti podataka i priručnike o tome kako koristiti funkcije preuzimanja koje nude neke web-stranice.

Imaš članak koji bi mogao biti zanimljiv našim korisnicima? Rado bismo ga objavili!
Također, uvijek smo zainteresirani za nove prijevode postojećih članaka.

Kontaktiraj urednike 
Prijava grešaka

Prijava grešaka

Naišao/la si na problem ili grešku na web-stranici? Prijavi problem, kako bismo riješili taj problem.

Za neke probleme poruku o grešci možemo izravno prikazati. U tim slučajevima koristi samo mehanizme izvještavanja koji se tamo spominju. Tebi olakšava postupak prijavljivanja, a nama pomaže dijagnosticirati problem.

Postoje međutim i problemi koje ne možemo presresti. Najbolji način prijavljivanja problema je putem našeg GitHub sustava za praćenje problema. Ako ne želiš koristiti GitHub, pošalji nam e-mail.

Znaš kako riješiti problem? Pogledaj odlomak Pomoć pri programiranju.

Prijavi grešku 
Pomoć pri programiranju

Pomoć pri programiranju

Želiš pomoći pri programiranju stranica na osobnipodaci.org? Svaka pomoć je i ovdje dobrodošla. Uvijek se nađe neka greška koja se treba ispraviti ili nova funkcija koja se treba implementirati.

Projekt je osmišljen kao statična web-stranica temeljena na generatorima stranica Hugo i Preact. Projekt se razvija na GitHub platformi gdje možeš prijavljivati probleme i slati promjene. Tamo se nalaze i daljnje informacije arhitekturi našeg projekta.

Pregledaj GitHub repozitorij 

Imaš ideju kako doprinijeti projektu? Pošalji nam poruku na Matrix ili e-mail!