Preskoči na sadržaj

Tko smo mi

#

Mi smo Datenanfragen.de e. V., neprofitna organizacija koja vodi web-stranicu datarequests.org (kao i njihove njemačke, francuske, španjolske, hrvatske i portugalske prijevode, Datenanfragen.de, demandetesdonnees.fr, solicituddedatos.es, osobnipodaci.org, gegevensaanvragen.nl i pedidodedados.org). Naša je misija unapređenje zaštite podataka i privatnosti u Europi i šire. Želimo pomoći u ostvarivanju ljudskih prava na privatnost i dati primjer kako temeljito zaštiti podatke, jer smatramo da privatnost mora biti općenitozadana.

Što radimo

#

Razvijamo i vodimo platformu koja pomaže u ostvarivanju prava u vezi s tvojim podacima. Da bismo to učinili, osiguravamo i vodimo bazu podataka poduzeća koje posluju u EGP-u. Tamo prikupljamo njihove podatke za kontaktiranje za pitanja u vezi s privatnošću i prikupljamo informacije o njihovim praksama zahtjeva. Sve se to može unijeti u generator što omogućuje brzu izradu zahtjeva svim poduzećima koja se možda bave tvojim podacima. Bazu podataka aktualiziramo i trudimo se dodati još više funkcija koje će ti pomoći s tvojim zahtjevima. Također pružamo i izrađujemo obrazovni materijal koji građane EU-a upoznaje s njihovim zakonima o privatnosti te kako i zašto brinuti o svojoj privatnosti.

Zašto postojimo

#

Počeli smo raditi početkom 2018. jer smo vidjeli da će doći do primjene GDPR-a i htjeli smo promovirati prava koja GDPR olakšava građanima EU-a. Zadatak nam je bio da se suprotstavimo dezinformacijama koje su se širile nadolazećeg 25. ožujka i željeli smo olakšati ljudima korištenje svojih prava bez traženja potrebnih pravnih dokumenata i web-stranica poduzeća. No, naš rad nije završen. Nastavit ćemo poboljšavati web-stranice i pokretati nove projekte koji štite tvoju privatnost u budućnosti.